معرفی حوزه توسعه نرم افزار یا Software Development

 

معرفی حوزه توسعه نرم افزار یا Software Development

اگر یک اطمینان در مورد آینده وجود داشته باشد، این است که دنیای فردا حتی بیشتر از امروز دیجیتالی خواهد بود. بزرگترین شرکت ها در هسته خود شرکت‌هایی نرم‌افزاری خواهند بود، مانندYouTube ، Uber وSpotify . در حال حاضر می توان گفت که اکثر صنایع یا دیجیتالی شده اند یا در حال حرکت به این سمت هستند. این بدان معناست که تقاضا برای مهارت های توسعه نرم‌افزار همچنان در حال افزایش است. این مقاله برای کسانی که می‌خواهند در زمینه توسعه نرم‌افزار شروع به کار کنند و همچنین کسانی که می خواهند درک خود را از توسعه نرم‌افزار برای افزایش عملکرد شغلی خود افزایش دهند طراحی شده است.
افراد حاضر در داخل و یا خارج از دنیای فناوری اطلاعات و برنامه‌نویسی اغلب این سوال را می‌پرسند که توسعه نرم‌افزار چیست؟ در تعریف ابتدایی خود، توسعه نرم‌افزار فرایندی است برای ایجاد یک نرم‌افزار با استفاده از یک یا چند زبان برنامه‌نویسی خاص، که عملکردی را برای پرداختن به اهداف خاص تجاری یا شخصی فراهم می‌کند.

 

توسعه نرم افزار چیست؟

توسعه نرم‌افزار معمولاً یک ابتکار برنامه‌ریزی شده با تعدادی مرحله است که منجر به ایجاد یک نرم‌افزار عملیاتی می‌شود. بنابراین یک تعریف خوب و جامع می‌تواند این باشد که "توسعه نر‌م‌افزار فرآیندی است شامل مجموعه فعالیت‌هایی که منجر به تولید محصولات نرم‌افزاری می‌شود، از جمله طراحی، توسعه، آزمایش و استقرار آنها." خود نرم‌افزار مجموعه دستورالعمل‌ها یا برنامه‌هایی است که به کامپیوتر می‌گوید چه کاری انجام دهد. نرم‌افزار از سخت‌افزار مستقل است و کامپیوترها را قابل برنامه‌ریزی می‌کند.

 

توسعه دهنده نرم افزار کیست؟

برنامه تلفن هوشمندی که از آن روزانه استفاده می‌کنید، آن بازی رایانه‌ای که از بچگی ساعت‌ها شما را مشغول خود نگه می‌داشت، آن برنامه‌ای که به شما کمک می‌کند تا بودجه‌بندی کرده و هزینه‌های خود را ردیابی کنید، همه آنها را توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ساخته‌اند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار، مغز متفکر خلاق و طوفان فکری در پشت انواع برنامه‌های رایانه‌ای هستند. آنها با استفاده از مهارت ها و ابزارهای مختلف نرم افزار را طراحی، برنامه ریزی، پیاده سازی، مستقر و نگهداری می کنند.
یک توسعه دهنده – همچنین به عنوان برنامه نویس، کدنویس یا مهندس نرم افزار شناخته می شود – یک متخصص فناوری اطلاعات است که از زبان های برنامه نویسی برای ایجاد نرم افزار کامپیوتری استفاده می کند. توسعه دهندگان نرم افزار چه می کنند؟ توسعه دهندگان برنامه ها را می نویسند، آزمایش می کنند، اشکال زدایی و نگهداری می کنند. نقش های توسعه دهنده بسته به نوع سازمان می تواند بسیار متفاوت باشد.

 

تفاوت مهندس نرم افزار با توسعه دهنده نرم افزار چیست؟

توسعه دهندگان نرم افزار سیستم های کامپیوتری خاص و نرم افزارهای کاربردی را طراحی می کنند. مهندسان نرم‌افزار در مقیاس بزرگ‌تری برای طراحی، توسعه و آزمایش کل سیستم‌های کامپیوتری و نرم‌افزارهای کاربردی برای یک شرکت یا سازمان کار می‌کنند - توسعه نرم‌افزار زیرمجموعه‌ای از مهندسی نرم‌افزار است.

 

انواع مختلف توسعه نرم‌افزار چیست؟

اکنون زمان مناسبی برای ارائه انواع توسعه نرم‌افزار است. نوشتن برنامه های سیستمی، ساخت برنامه های تحت وب و برنامه ‌های تلفن همراه برای بیشتر مشاغل و نوشتن برنامه ‌های C یا ++C تعبیه شده برای میکروکنترلر همگی مشاغل بسیار متفاوتی هستند. در کل انواع مختلفی وجود دارد، ولی آنها را می‌توان به بخش های زیر تقسیم کرد:

 
توسعه برنامه کاربردی‌ یا Application Development:

با فراهم کردن عملکردهایی برای کاربران، وظایفی را انجام می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان به انواع پخش کننده‌های رسانه، ابزارهای رسانه‌های اجتماعی و سیستمهای رزرو اشاره نمود. برنامه‌ها می‌توانند بر روی تجهیزات محاسباتی شخصی خود کاربر یا در سرور های میزبانی شده در فضای ابری یا توسط یک بخش IT داخلی اجرا شوند. Media Streaming یکی از نمونه‌های توسعه برنامه در بستر ابر است.

 
توسعه نرم‌افزار سیستمی یا System Software Development:

عملکردهای اصلی مانند سیستم عاملها، سیستمهای ذخیره‌سازی، پایگاه داده‌ها، شبکه‌ها و مدیریت سخت‌افزار و غیره را ارائه می‌دهند.

 
توسعه ابزارهای توسعه یا Development Tools :

ابزارهایی را برای توسعه‌دهندگان نرم افزار فراهم می‌کنند تا وظایف خود را به درستی انجام دهند، از جمله آنها می‌توان به ویرایشگر کد، کامپایلر، دیباگر ها و غیره اشاره نمود.

 
توسعه نرم‌افزار جاسازی شده یا Embedded Software Development :

باعث ایجاد نرم‌افزار مورد استفاده برای کنترل ماشینها و دستگاه‌ها، از جمله خودرو، تلفن و رباتها می‌شود.
هر یک از دسته‌بندی‌های مختلف توسعه نرم‌افزار، بطور معمول انواع مختلفی از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار با شخصیتها، ویژگیهای خاص مختلف را جذب می‌کند. بطور مثال یک توسعه‌دهنده نرم‌افزارهای امنیتی نیاز به چیزی فراتر از مهارتهای توسعه داشته و همچنین باید در تمام جنبه‌های امنیت نیز تجربه داشته باشد. توسعه‌دهندگان موبایل در توسعه نرم‌افزار کاربردی برای دستگاه‌های تلفن همراه مانند PDA تخصص دارند. توسعه نرم‌افزار سازمانی برای توسعه مجموعه‌ای از برنامه‌ها استفاده می‌شود که در سراسر سازمان قرار است استفاده شوند. اگر واقعاً می‌خواهید که به عنوان یک مهندس نرم‌افزار در شرکت گوگل فعالیت کنید و با الگوریتم‌های مهم تجاری آنها کار کنید(یا در هر شرکت غول‌ فناوری دیگری کار کنید) کار شما خیلی بیشتر شبیه یک دانشمند تحقیقاتی خواهد بود. احتمالاً شما هم در زمینه ریاضیات و علوم کامپیوتر سابقه دانشگاهی بسیار قوی خواهید داشت و اگر می‌خواهید با استفاده از زبان C برنامه‌ای برای میکروکنترلرها بنویسید، ممکن است مجبور شوید کمی بیشتر از آنچه انتظار دارید در مورد سخت‌افزار نیز یاد بگیرید.
اما برای اکثر قریب به اتفاق موقعیت‌های مهندسی نرم‌افزار، شما در یکی از حوزه‌های Web app development و یا Mobile app development فعالیت خواهید داشت. معمولاً برای نمایش لیست‌ها، صفحات جزئیات، فرم‌ها و شاید پنل‌های مدیریت و داشبورد. اینها زمینه‌های کاملاً تحقیق شده و درستی هستند. زبان و فریم‌ورک‌های بسیار خوبی برای کمک به شما در انجام کار وجود دارد و بعید به نظر می‌رسد با مشکلی روبرو شوید که شما را مجبور به پیاده‌سازی الگوریتمی از ابتدا کند.

 
توسعه برنامه تحت وب یا Web App Development :

هر بار که کاری را آنلاین انجام می‌دهید، در واقع از یک برنامه وب استفاده کرده‌اید، چه می‌خواهد یک خرید آنلاین، بانکداری آنلاین یا یک پست الکترونیکی ساده باشد. برنامه های وب در اصل یک نرم‌افزار کاربردی هستند که روی یک سرور ارائه شده توسط شخص ثالث ذخیره می‌شوند و می‌توانند مستقیماً از مرورگر شما بدون نیاز به بارگیری چیزی استفاده شوند. توسعه برنامه های وب به پروژه های مبتنی بر وب این امکان را می‌دهد تا مانند یک برنامه تلفن همراه عمل کنند. توسعه برنامه‌ های وب فرایندی است که با ساختن یک برنامه وب همراه است. بیشتر بر روی تعامل با مرورگر متمرکز است تا فرایندهای مهندسی استاندارد. توسعه‌دهندگان با ایده‌پردازی یک برنامه وب بر اساس یافتن راه حلی برای یک مشکل خاص، شروع می‌کنند و به طراحی برنامه می‌پردازند، فریمورک مناسب برای توسعه برنامه وب را انتخاب می‌کنند، تست می‌کنند و در نهایت آن را به کار می‎گیرند.
توسعه برنامه های وب زمینه خاصی از مهندسی نرم‌افزار است که بر ساخت صفحات وب تمرکز دارد. صفحات وب یا برنامه های وب، کدهایی هستند که هر بار که کاربر به آدرس وب سایت می‌رود، در مرورگر وب ما بارگیری و اجرا می‌شوند (به عنوان مثال Google Chrome). این نرم‌افزار با نرم‌افزار های دیگری که معمولاً یک بار بارگیری می‌شوند و به عنوان یک برنامه مستقل روی رایانه یا تلفن شما اجرا می شوند، متفاوت است. توسعه برنامه های وب یک حرفه هیجان انگیز را ایجاد کرده است، زیرا چرخه توسعه وب معمولاً بسیار کوتاهتر است و شما می‌توانید با سرعت بسیار بیشتری نسبت نتیجه را مشاهده کنید.

 
توسعه برنامه تلفن همراه یا Mobile App Development :

توسعه برنامه تلفن همراه فرایند ایجاد برنامه‌های نرم‌افزاری است که بر روی دستگاه تلفن همراه اجرا می‌شوند و یک برنامه معمولی تلفن همراه از اتصال شبکه برای کار با منابع محاسباتی از راه دور استفاده می‌کند. از این رو، فرآیند توسعه تلفن همراه شامل ایجاد بسته های نرم افزاری قابل نصب (کد، فایلهای باینری، دارایی ها و غیره)، پیاده سازی سرویس های پشتیبان مانند دسترسی به داده ها با API و آزمایش برنامه بر روی دستگاه های هدف است.
دو پلتفرم غالب در بازار گوشی های هوشمند مدرن وجود دارد. یکی از آنها پلتفرم iOS از Apple Inc است. پلتفرم iOS سیستم عاملی است که خط محبوب تلفن های هوشمند آیفون اپل را تأمین می‌کند. دومی اندروید از گوگل است. سیستم عامل اندروید نه تنها توسط دستگاه های گوگل بلکه توسط بسیاری از تولید کنندگان دیگر برای ساخت تلفن های هوشمند و سایر دستگاه های هوشمند خود استفاده می‌شود.
اگرچه هنگام ایجاد برنامه های کاربردی، شباهت هایی بین این دو پلتفرم وجود دارد، اما توسعه برای iOS در مقایسه با توسعه برای اندروید مستلزم استفاده از کیت های مختلف توسعه نرم افزار (SDK) و ابزار توسعه مختلف است. در حالی که اپل از iOS به طور انحصاری برای دستگاه های خود استفاده می‌کند، اما گوگل اندروید را در اختیار سایر شرکت ها نیر قرار داده است و یک پلتفرم انحصاری نیست. توسعه‌‌دهندگان می‌توانند با هدف قرار دادن هر دوی این پلتفرم ها، برنامه هایی را برای صدها میلیون دستگاه بسازند.


برخی از وظایف مرسوم یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار چیست؟

بیشتر فرآیند ایجاد برنامه‌های نرم‌افزاری از طریق نوشتن کد اتفاق می‌افتد و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار بر آن نظارت می‌کنند. بسته به شرکتی که در آن کار می‌کنند، یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار نیازهای کاربر را تجزیه و تحلیل می‌کند و سپس نرم‌افزاری ایجاد می‌کند، مشکلی را حل می‌کند، سرگرمی ایجاد می‌کند یا براحتی زندگی مخاطبان مورد نظر خود را آسان می‌کند. توسعه‌دهندگان پس از ترسیم دیزاین، ایجاد نمودارهای flow و تهیه پیش‌نویس هر مرحله از فرآیند، نمودارها و مدلهایی را برای راهنمایی کردن برنامه‌نویسان در نوشتن کد برای توسعه برنامه ایجاد می‌کنند. سایر وظایف شغلی عبارتند از نگاشت نرم‌افزار برای ثبت و ارتقا ویژگی‌هایی در آینده، تست نرم‌افزار و همکاری با سایر متخصصان برای اطمینان از سطح کیفیت مناسب و عملکرد صحیح نرم‌افزار.
توسعه‌دهندگان نرم‌افزار باید تعادل نسبتا خوبی بین مهارت‌های نرم و سخت خود داشته باشند. نه تنها توسعه دهندگان نرم افزار وظیفه ترسیم و ایجاد کد و طراحی یک برنامه را برعهده دارند، بلکه این نوع مشاغل بطور کلی شامل همکاری زیادی بین ذینفعان مختلف می‌باشند. در چنین نقش پیچیده‌ای، این افراد حرفه‌ای ناگزیر باید دانش فنی قوی داشته باشند. طبق گزارش مراکز مختلف، داده‌های جمع‌آوری شده نشان می‌دهند که برترین مهارتهای فنی که کارفرمایان به دنبال آن هستند شامل موارد زیر است:

  • Java
  • SQL
  • Software engineering
  • JavaScript
  • Python
  • Linux
  • Git
  • DevOps
  • ...


مهارتهای برتر برای توسعه‌دهندگان نرم افزار:

تسلط بر مهارتهای فوق تنها نیمی از معادله است. بهترین توسعه‌دهندگان نرم‌افزار مهارتهای خاصی برای تکمیل دانش فنی خود دارند. برخی از این مهارت ها شامل موارد زیر است:


توانایی حل مسئله:

تمام هدف توسعه نرم‌افزار ایجاد برنامه‌هایی است که مشکل کاربر را برطرف کند. اگر شما نوعی هستید که تمایل به شناسایی مسائل و یافتن بهترین روش برای دستیابی به راه حل دارید، ممکن است کاملاً مناسب یک حرفه توسعه نرم‌افزار باشید. نه تنها این، بلکه برنامه‌نویسی به تنهایی اغلب تمرینی برای حل مسئله و عیب یابی است - توانایی مقابله با حوصله و استراتژیک با اشکالات احتمالی یا مشکلات کد قسمت بزرگی از کار آنهاست.

 
کار تیمی:

بر خلاف آنچه معمولاً فرض می‌شود، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار در پشت میز کار خود تنها نیستند و هیچ ارتباطی با دنیای خارج ندارند. در حقیقت، آنها زمان زیادی را صرف همکاری با دیگر توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان می‌کنند تا یک محصول برتر برای کاربر ایجاد کنند. ارتباط عالی، همدلی و مهارت در همکاری با دیگران یک امر ضروری است.

 
تحلیل استراتژیک:

برنامه‌نویسی و نرم افزار به نوعی یک معما است، و اگر کسی هستید که دوست دارید با دیدن تصویر بزرگ و همچنین مراحل کوچکتر در طول راه، یک رمز و رازی را حل کنید، دنیای توسعه نرم افزار برای شما خواهد بود. برنامه‌ریزی های متفکرانه زیادی برای ایجاد این نوع برنامه‌ها وجود دارد. اگر بتوانید سریعترین یا کارآمدترین مسیر را از نقطه A به نقطه B مشخص کنید، دنیای توسعه نرم افزار با آغوش باز از شما استقبال می‌کند.

 
انگیزه ذاتی:

ساخت نرم افزار می‌تواند کار سخت و طاقت فرسایی باشد، بنابراین مهم است که در اولین باری که کاری را امتحان کردید و شکست خوردید، گیج و مایوس نشوید. اگر شما فردی هستید که بطور طبیعی تصمیم دارد هر کاری را که شروع می‌کنید به پایان برساند، برای حرفه توسعه نرم افزار مناسب خواهید بود.
حال اشتباه نکنید، اگر از رایانه وحشت دارید، نمی‌توانید مشکلات بزرگتر را به مشکلات کوچکتر و قابل حل تری تبدیل کنید و یا از Google برای پاسخ دادن یا رفع اشکال متنفر هستید، به عنوان یک برنامه‌نویس، سرگرم نخواهید شد. اما اگر تصمیم دارید کد نویسی را یاد بگیرید و می‌خواهید وارد حرفه‌ای در زمینه توسعه نرم‌افزار شوید، با ما همراه باشید. ما در مجموعه فناوران آنیسا در تمام زمینه های توسعه نرم‌افزار در کنار شما هستیم و شما را در این مسیر همراهی می‌کنیم تا به عالی ترین درجات در هر یک از این زمینه ها دست یابید.

 

چرا دوره های توسعه نرم افزار خانه لینوکس:

غیر از دوره های جامع، نقشه راه حرفه ای، اساتید مرجع و خبره در هر حوزه، عملیاتی بودن دوره ها، آنها را همتراز یا قدرتمندتر از برترین دوره های عملیاتی Software Development دنیا نموده است.
علاقمندان به یادگیری توسعه نرم افزار در فناوران آنیسا - خانه لینوکس، نه تنها به علم روز مهندسی و توسعه نرم افزار دسترسی دارند، بلکه می توانند با استفاده از متدولوژی های روز نرم افزاری و دوره های تکمیلی حتی در حوزه سیستم های Embedded Linux، Data Science، DevOps، رایانش ابری و ... تا بالاترین سطح ممکن به کسب دانش و تخصص بپردازند و در بازار حرفه ای فناوری اطلاعات ارزش آفرینی کنند و نیز به کسب درآمد بپردازند.

EN / FA

فناوران آنیسا - خانه لینوکس ایران

تهران، میدان آرژانتین، خ وزرا، کوچه هشتم، یحیوی، پلاک ۴

 اطلاعات تماس:

  • 021-88716168
  • 021-88712172
  • 0910-8555111

info @ anisa.co.ir

© فناوران آنیسا - خانه لینوکس ایران | تمامی حقوق این سایت تحت مجوز GFDL برای فناوران آنیسا محفوظ است.
design by www.digitaldesign.ir